BiH

PDP neće podržati ni Petrovića

PDP neće podržati ni Petrovića
PDP neće podržati ni Petrovića

DOBOJ - Gradski odbor PDP-a Doboj odustao je od namjere da Tihomira Gligorića kandiduje za gradonačelnika, ali neće podržati ni SDS-ovog Obrena Petrovića, koji će biti kandidat Saveza za promjene za tu funkciju.

Iako su u dobojskom PDP-u prethodnih mjeseci isticali da će bez obzira na odluku lidera tri partija koje čine Savez za promjene imati svog kandidata za gradonačelnika, na kraju je ipak "pao" dogovor.

"PDP neće imati svog kandidata, ali neće ni dati zvanično podršku kandidatu SDS-a. To je ustupak koji je napravljen kao kompromis našem zahtjevu GO da mi ne želimo podržati i da ćemo ići sa svojim kandidatom, ali je napravljen miks da Savez za promjene ide s kandidatom, ali ga ne moramo mi podržati", izjavio je Siniša Đorđević, lider dobojskog PDP-a.

Dodao je da će simpatizeri da odluče sami za koga će glasati, ali da ih oni neće pozvati da podrže kandidata iz SDS-a.

I u suprotnom taboru, vladajućoj koaliciji SNSD - DNS - SP, ranije je najavljivano da će biti dva kandidata za dobojskog gradonačelnika, SP-ov Srđan Todorović i SNSD-ov Vlado Đurđević.

Međutim, nakon što je Đurđević odustao od kandidature, a Milorad Živković dobio povjerenje članstva za borbu na lokalnim izborima, u SP-u su "prelomili" i odlučili da ga podrže.

"Procijenjeno je da u slučaju da smo obojica kandidati to obezbjeđuje sigurnu pobjedu Petroviću, aktuelnom gradonačelniku i SDS-ovom kandidatu. Nakon pregovora smo pristali da povučemo svog kandidata i podržimo Živkovića, da ne bi došlo do situacije koja bi Petroviću obezbijedila lagodan prolaz", kaže Srđan Todorović, predsjednik GO SP Doboj.

Ranije se dobojski DNS izjasnio da će u slučaju da i SNSD i SP imaju kandidate oni podržati SNSD-ovog, ali nakon što je Đurđević povukao svoju kandidaturu neizvjesno je hoće li ta partija stati uz Živkovića.

Slavko Gligorić, predsjednik dobojskog DNS-a, nije bio dostupan na mobilni telefon, a Milorad Živković do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije odgovorio na pitanja koja smo mu poslali na mail.

Petrović ima sigurnu podršku dobojskog NDP-a i SDP BiH, koji je od 2005. godine SDS-ov koalicioni partner u Doboju, a od kandidata za gradonačelnika Doboja ranije je odustao i SBB BiH, koji će uz koalicione partnere SDA i SbiH, kao i prethodnih godina, podržati Petrovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije