BiH

Pavić: Obični čovjek da bude u centru pažnje

Pavić: Obični čovjek da bude u centru pažnje
Pavić: Obični čovjek da bude u centru pažnje

PRIJEDOR - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić ocijenio je da je prvih 100 dana rada Vlade Republike Srpske obilježio set mjera za rasterećenje privrede i privlačenje investitora.

On je dodao da je to dobar segment rada Vlade koji treba podsticati i ubuduće.

Pavić je, takođe, pozvao Vladu da bude "hrabrija i odlučnija" u mjerama koje preduzima i da običnog čovjeka i privredu stavi u centar pažnje i o njima vodi računa.

"Svi drugi koji se oglašavaju posredstvom nevladinog sektora i nekih drugih organizacija nisu toliko bitni, jer kad pogledamo njihove stavove znam ko im je investitor i ko ih finansira. To nisu oni koji razmišljaju o budućnosti Srpske i zato mišljenje običnog čovjeka i privrednika moramo uvažavati i u tom pravcu se boriti", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je istakao da zadatak opozicije nije da omalovažava nešto što je dobro, nego da "natjera vlast da radi što bolje".

"Kada je u pitanju vlast na nivou BiH, ti isti ljudi traže da se opozicija uključi u vlast koju oni vrše, a ovdje kažu da nije ih briga, jer postoji vlast koja vrši taj posao. Ne mogu dva aršina biti na dva nivoa vlasti", poručio je Pavić.

On je rekao da se DNS zalaže da se vlast na nivou BiH što prije formira.

"Uopšte nije bitno što nismo dio vlasti. Mi smo legalisti i želimo da se formira vlast u svakom pojedinom tijelu od onih stranaka koje imaju većinu. Želimo da se vlast što prije uspostavi na bazi Ustava i počne funkcionisati, jer svima nama smeta što nemamo izvršnu vlast", dodao je Pavić.

Govoreći o odluci Ustavnog suda BiH da se u entitetima omogući kandidovanje ostalih na funkcije predsjednika i potpredsjednika, Pavić je ocijenio da je to u skladu sa odlukom "Sejdić i Finci".

"Ne mora se kod nas uvoditi još jedan potpredsjednik, nego se mora omogućiti i ljudima koji ne pripadaju konstitutivnim narodima da se mogu kandidovati za sve funkcije", rekao je Pavić.

On kaže da je stvar političkog dogovora vlasti da se dogovore promjene zakonodavstva i ustava, da se primijeni odluka "Sejdić i Finci" u izvornom obliku, a ne da se to koristi kao povod za promjene ustava koje su van Dejtona i van odluka sudova.

Odgovarajući na pitanje o promjenama nacionalnosti zarad funkcija, Pavić je naglasio da je to isključivo pitanje morala, a ne prava i zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije