BiH

Pavić: Vladajuća koalicija je čvrsta

Pavić: Vladajuća koalicija je čvrsta
Pavić: Vladajuća koalicija je čvrsta

BANJALUKA - Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da je na sastanku predstavnika vladajuće koalicije u Republici Srpskoj konstatovano da je ova koalicija čvrsta i da ima dovoljan broj glasova u Narodnoj skupštini.

"Skupštinska većina i rad Vlade Srpske nisu ničim ugroženi i dali smo još jednom podršku Vladi da radi poslove koji su bitni za građane Srpske", rekao je Pavić novinarima u Banjaluci nakon razgovora sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i SP Petrom Đokićem.

On je naveo da je na sastanku dogovoreno i da se redovno održavaju skupštinske sjednice i donose svi bitniji materijali za Republiku Srpsku, za funkcionisanje njenih institucija i privrede.

"Mi nismo provjeravali našu koaliciju. Imamo redovne konsultacije i svaki put predsjedava drugi predsjednik stranke", rekao je Pavić.

On je dodao da je razgovarano i o nekim tekućim pitanjima kao što su potreba stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta, te izmjene više zakona kao što su Zakon o stvarnim pravima, Zakon o lokalnoj samoupravi, kao i Zakon o državnim službenicima.

Pavić je naveo da je Vlada Srpske bila aktivna u ovom periodu i da je Narodna skupština usvojila ili raspravljala o materijalima koji čine 58 odsto predviđenog plana za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije