BiH

Pavić:Aplikacija za članstvo u EU ispolitizovano pitanje

Pavić:Aplikacija za članstvo u EU ispolitizovano pitanje
Pavić:Aplikacija za članstvo u EU ispolitizovano pitanje

PRIJEDOR - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je danas da je pitanje aplikacije BiH za članstvo u Evropskoj uniji ishitreno i ispolitizovano

"Ja sad mogu poslati /predsjedniku SAD Baraku/ Obami pismo s molbom da pošalje 100 miliona Prijedoru da bismo se mi razvijali. To pismo niti će ko pročitati niti će ko odgovoriti na njega jer je nerealno. Otprilike slično je s našom aplikacijom", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da se "aplikacija šalje da se kaže da je poslana", ali da za to nisu zreli uslovi.

"Mislim da nema nikog ko se ne bi obradovao da već jednom predamo aplikaciju, ali ovo je malo ishitreno. To što neki političari kažu 'dajte da i mi malo vršimo pritisak na Evropu, da imaju papir pred sobom, pa da moraju donijeti odluku', ako je to - onda i može imati opravdanje, ali više je politikantsko pitanje", ocijenio je Pavić.

Pavić je rekao da su rezultati popisa stanovništva i koordinacija pitanja koja nisu riješena. "Ne treba sebi prisvajati neke stvari kao politički uspjeh, a prikazivati neuspjeh drugih. Ustvari, uspjeti možemo samo ako smo zajedno, ako imamo konstantnu i dugoročnu politiku i ako znamo šta hoćemo", poručio je Pavić.

On je dodao da se pokazalo da je primjena rezultata popisa iz 1991. godine nerealna jer ne odražava stvarnu sliku.

"Mora se naći izlaz i naći bilo kakav dogovor i objaviti rezultati, jer ozbiljno voditi ekonomiju, a ne znati koliko stanovnika imamo, je strašno neodgovorno", upozorio je Pavić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije