BiH

Poboljšati spoljnotrgovinske odnose BiH i Grčke

Poboljšati spoljnotrgovinske odnose BiH i Grčke
Poboljšati spoljnotrgovinske odnose BiH i Grčke

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović i ministar inostranih poslova Grčke Evangelos Venizelos istakli su danas u Sarajevu da su odnosi BiH i Grčke vrlo dobri i prijateljski, ali da ima prostora za poboljšanje spoljnotrgovinskih odnosa dvije zemlje.

Radmanović i Izetbegović čestitali su Venizelosu na petom predsjedavanju Grčke EU, istakavši da BiH ostaje posvećena evropskom putu koji nema alternative, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH istakli su da je aktivna uloga EU od krucijalne važnosti u ubrzanju procesa integracije BiH u tu asocijaciju.

Venizelos je iskazao zadovoljstvo zbog ukazanog prijateljskog dočeka, napomenuvši da dolazi i u svojstvu predsjednika Savjeta ministara EU i zamjenika premijera i ministra inostranih poslova Grčke.

On je istakao da je Grčka BiH istorijski prijateljska zemlja, koja je uvijek spremna da pomogne neophodne inicijative na putu BiH u EU.

Venizelos se složio da bi ekonomski odnosi BiH i Grčke mogli biti znatno bolji i u tom kontekstu je snažno podržao BiH da bude dijelom projekta trase gasovoda iz projekta TAP/JAP.

On je ocijenio da je taj projekt važna pretpostavka za ekonomski i društveni prosperitet, ne samo BiH, nego i cijele regije.

Sastanku je, u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, prisustvovao savjetnik za spoljnu politiku Davor Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije