BiH

Svečani prijem povodom inauguracije Dodika

Svečani prijem povodom inauguracije Dodika
Foto: RTRS | Počeo svečani prijem povodom inauguracije Dodika

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu počeo je svečani prijem koji je organizovao predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik povodom njegove inauguracije, odnosno stupanja na funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH.

Svečanosti, koja je u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu počela u 17.00 časova, prisustvuju predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, dok delegaciju Vlade Republike Srpske predvodi potpredsjednik Vlade Srebrenka Golić.

Prijemu prisustvuje i delagacija Srbije koju predvodi ministar odbrane Aleksandar Vulin, a u delegaciji su i ministar pravde Nela Kuburović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Svečanosti prisustvuje veliki broj zvanica i gostiju iz Republike Srpske i BiH, među kojima i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, te predstavnici vjerskih zajednica, nevladinog sektora, akademske zajednice, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija.

U Sarajevu je prethodno održana konstitutivna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj su inaugurisani njeni članovi izabrani na oktobarskim izborima - Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Dodik je juče pred Narodnom skupštinom Republike Srpske položio svečanu zakletvu, što je prvi put da je jedan od članova Predsjedništva zakletvu povodom izbora u ovu instituciju položio pred entitetskim parlamentom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije