BiH

Podrška Amerike na putu ka evroatlantskim integracijama

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija razgovarao je u Njujorku sa američkim državnim sekretarom Hilari Klinton o aktuelnoj situaciji u BiH.

Tokom susreta održanom na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN istaknuto je da Amerika "daje punu podršku BiH kao jedinstvenoj i integrisanoj državi na njenom ubrzanom putu ka evroatlantskim integracijama", saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Lagumdžija se sastao i sa ministrom inostranih poslova Srbije Ivanom Mrkićem sa kojim je razmijenio mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima u BiH i Srbiji. Sagovornici su naglasili značaj uspješne regionalne saradnje.

Drugog dana zasjedanja Generalne skupštine UN, Lagumdžija je učestvovao na brojnim konferencijama i panel diskusijama, i održao niz bilateralnih sastanaka.

Lagumdžija je učestvovao na sastanku na visokom nivou na kojem je generalni sekretar UN Ban Ki Mun predstavio globalnu inicijativu "Obrazovanje prvo", te na zasjedanju Savjeta bezbjednosti UN na kojem se raspravljalo o situaciji o Siriji.

Na sastanku Kontakt grupe za BiH Organizacije islamske saradnje, Lagumdžija je istakao da BiH, uprkos teškoj političkoj situaciji koja usporava proces reformi, ostaje posvećena prioritetima spoljne politike koji se prvenstveno odnose na evroatlantske integracije i regionalnu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije