BiH

Podrška radu Sipe

ISTOČNO SARAJEVO - Ambasador Holandije u BiH Jurian Krak podržao je rad Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala, te u razgovoru sa rukovodstvom ove agencije dogovorio modalitete buduće saradnje.

Tokom sastanka u sjedištu Sipe u Istočnom Sarajevu razgovarano je o svim aspektima rada Agencije, njenim nadležnostima i ulozi koju ima u bezbjednosnom sistemu BiH, te o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji, saopšteno je iz Sipe.

Direktor Sipe Goran Zubac rekao je da su prioriteti rada ove agencije borba protiv terorizma i finansiranja terorističkih aktivnosti, s posebnim akcentom na proaktivno i preventivno djelovanje, zatim organizovanog i finansijskog kriminala i korupcije, te procesuiranje ratnih zločina.

Zubac je upoznao ambasadora Belgije da je Sipa formirala Specijalni tim za borbu protiv terorizma koji blisko sarađuje sa partnerskim agencijama u BiH, zemljama regiona i šire, te da su svi ljudski, materijalni i tehnički kapaciteti stavljeni u funkciju borbe protiv terorizma koja je prioritet.

 On je naglasio da je cilj Agencije opremiti, ojačati i obučiti sve kapacitete Sipe da bi se išlo u korak sa vremenom i očuvala bezbjednost građana BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije