BiH

Poslanici usvojili dnevni red

Poslanici usvojili dnevni red
Poslanici usvojili dnevni red

BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, nakon kraće pauze u zasjedanju, usvojili su dnevni red posebne sjednice na kojem se nalazi set reformskih zakona.

Set reformskih zakona obuhvata jedan prijedlog i 13 nacrta zakona.

Na prijedlog Vlade Republike Srpske promijenjen je redoslijed tačaka dnevnog reda, tako da će Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama po hitnom postupku, koji je trebalo da bude prva, biti razmatran kao posljednja 14 tačka.

Prema usvojenom dnevnom redu Narodna skupština Republike Srpske razmatraće nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, o rokovima izmirenja novčanih obaveza.

Biće razmatrani i nacrti zakona o porezu na nepokretnosti, o porezu na dobit, o odgođenom plaćanju poreskog duga, o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, o računovodstvu i reviziji Republike Srpske, o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja Srpske.

Na dnevnom redu sjednice su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima, o obaveznim osiguranjima, o fiskalnoj odgovornosti u Srpskoj, te o advokaturi Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije