BiH

Potvrđivanje optužnice - politički obračun

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je potvrđivanje optužnice protiv direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Gorana Zupca politički i obračun sa srpskim kadrovima.

"To potvrđuje nakaradnost sistema u BiH, koja je sklepana od međunarodne zajednice. Optužnica je politički obračun onih koji posredstvom Suda i Tužilaštva BiH žele da modeliraju BiH", rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim riječima, to je neprihvatljivo i nedopustivo.

"Opšta atmosfera u tužilaštvima je da se neko procesuira, a to što ništa neće biti dokazano - nema nikakve veze. Važno je da se neka ličnost upropasti", istakao je Dodik.

On je ponovio da Sud i Tužilaštvo BiH nemaju ustavnu poziciju i da ne treba da postoje.

"Sve je nametnuto i samim tim ne može da bude legitimno. Nažalost, još moramo da trpimo silu ovih institucija, ali smo uvjereni da ćemo ovo pitanje jednog dana riješiti", poručio je Dodik.

Federalni mediji javili su da je Sud BiH juče potvrdio optužnicu protiv direktora Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH Gorana Zupca.

Optužnicu je 5. juna podiglo Tužilaštvo BiH jer se Zubac, kako se u njoj navodi, tokom protesta 7. februara oglušio na zahtjeve za pomoć u zaštiti zgrade Predsjedništva BiH, te odbio da angažuje specijalnu jedinicu Sipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije