BiH

Poziv Predsjedništva SDA: Isključeni poslanici ne daju mandate

Poziv Predsjedništva SDA: Isključeni poslanici ne daju mandate
Poziv Predsjedništva SDA: Isključeni poslanici ne daju mandate

SARAJEVO - Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Senad Šepić, poslanici u državnom parlamentu koje je SDA isključila iz članstva, neće vratiti mandate toj stranci, kazao je danas Ahmetović.

Predsjedništvo SDA u subotu je donijelo samo, kako je rečeno, formalnu odluku o isključenju Ahmetovića i Sokolovića, dok je njihovo članstvo praktično prestalo izlaskom iz Kluba SDA u državnom parlamentu i formiranjem novog kluba. Ranije je iz stranke isključen Šepić. Sva trojica su pozvana da vrate mandat stranci.

Ahmetović je istakao da mandat daju građani, da je on bio kandidat na listi "Domovina", da je zajedno sa Sokolovićem osnivao SDA i da su joj ostavili sve, "najveću pobjedu na lokalnim izborima, a oni su je upropastili na zadnjim lokalnim izborima".

"Nismo mi stranku pravili da bi Šefik Džaferović i Halid Genjac bili doživotni poslanici. Da oni znaju izgrađivati državu rado bih im dao mandat, ali su pokazali da ne znaju, da im mandati služe da rješavaju svoje lične zahtjeve kao i prohtjeve svojih porodica, a državu su potpuno zaboravili", izjavio je Ahmetović. Rekao je da bi bilo dobro da se povuku iz rukovodstva SDA i tako spasu stranku i državu.

Politički analitičar i nekadašnji član CIKa Vehid Šehić rekao je da mandat pripada poslaniku i da nije problem u njima nego u strankama kojima ne smeta njihova trgovina, ali im smeta kada neko napusti stranku jer se ne slaže s njenom politikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije