BiH

Predati potpisi za posebnu sjednicu u petak

Predati potpisi za posebnu sjednicu u petak
Predati potpisi za posebnu sjednicu u petak

BANJALUKA - Nedjeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, za petak u deset časova zakazaće sjednicu Kolegija Skupštine, na kojoj će biti utvrđen termin održavanja nastavka četvrte redovne sjednice i termin održavanja i dnevni red pete posebne s temom afera "Snimak".

Kako nam je potvrđeno, predstavnici Saveza za promjene predali su 39 potpisa narodnih poslanika za zakazivanje posebne sjednice uz informaciju o aferi "Snimak". Osim predstavnika Saveza, dokument su potpisali i pripadnici "Domovine".

Opozicionari su danas održali i pres-konferenciju, na kojoj su se ponovo žestoko obrušili na Željku Cvijanović, predsjednicu Vlade RS.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, rekao je da će na sjednici Cvijanovićevoj pustiti snimak i da će je pitati da li je to njen glas.

"U sali u kojoj je položila zakletvu kao premijerka, pitaću je da li je to njen glas ili nije. Ja nemam dilema, za mene to jeste njen glas, samo hoću da to čujem od nje", rekao je Čavić.

Vukota Govedarica, šef Kluba SDS-a, rekao je da bi "premijerka danas bila u zatvoru da su institucije radile svoj posao".

Branislav Borenović, predsjednik Kluba PDP-a, pretpostavio je da će pozicija odbiti da se izglasa dnevni red pod izgovorom da se radi o loše pripremljenom materijalu. Međutim, Goran Đorđić, poslanik NS-a, rekao je da je Marko Pavić, lider DNS-a, obećao da će njegovi poslanici podržati dnevni red. Milanko Mihajlica iz SRS-a rekao je da u redovima vladajuće koalicije vlada panika zbog posebne sjednice "na kojoj će se pokazati da u RS postoji politička korupcija".

Sa druge strane, Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da pojedini međunarodni centri i opozicija žele da proizvedu nezadovoljstvo u narodu kako bi zamrzio sopstvenu republiku. On je rekao da je opozicija zahtjevom za sazivanje vanredne sjednice "zakucala na otvorena vrata", jer parlamentarna većina ne bježi od bilo kakve rasprave.

"Opoziciji odgovara ova kakofonija - te imaju većinu, te nemaju većinu. Mislili su da skupštinsku raspravu o tome mogu zloupotrijebiti da ukazuju da li većine ima ili nema", izjavio je Špirić. Potvrdu da će sjednicu podržati iznio je i Petar Đokić, lider socijalista, istakavši da time socijalisti pokazuju da njeguju demokratske principe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije