BiH

Prvi Vučurevićevi saradnici prešli u SNSD

   Prvi Vučurevićevi saradnici prešli u SNSD
Prvi Vučurevićevi saradnici prešli u SNSD

TREBINJE - U Gradski odbor SNSD-a Trebinje danas su prešli Milenko Krunić i Zdravko Pramenko, prvi saradnici gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, koji su obavljali najvažnije funkcije u gradskoj administraciji.

Krunić, kao ekonomski stručnjak obavlja funkciju internog revizora u gradskoj administraciji, a Pramenko je načelnik Odjeljenja za finansije.

Krunić i Pramenko kažu da su nezadovoljni radom Vučurevića, koji ih je počeo "zaobilaziti" u donošenju bitnih odluka. Oni tvrde da se u gradskoj administraciji krše pojedini zakoni, među kojim o budžetskom sistemu, o javnim nabavkama, o uređenju prostora i građenja.

Oni su istakli da su odlučili da pristupe SNSD-u kao najjačoj političkoj partiji, jer smatraju "da jedino ta stranka sa političkim saveznicima može obezbijediti promjene koje će zaustaviti dalje propadanje Trebinja i osigurati prijeko potreban razvoj grada".

Krunić koji je deset godina bio član PDP-a, Glavnog i Gradskog odbora ove političke partije, istakao je da se na ovakav korak odlučio zbog toga što je nezadovoljan trebinjskim PDP-om, njegovom politikom i načinom upravljanja gradom.

"Najnezadovoljniji sam zbog neispunjenih obećanja koje smo dali građanima Trebinja prije dvije godine u kampanji na lokalnim izborima", istakao je Krunić i ocijenio da je "PDP u Trebinju posljedih godina sve manje demokratska i progresivna stranka".

Prema njegovom mišljenju, PDP je u Trebinju napravljen po mjeri kratkoročnih ciljeva i interesa pojedinca ili uže grupe ljude, a sve na štetu i ove političke partije i građana.

"U PDP-u u Trebinju svi ljude isto misle, a poznato je da tamo gdje je takav slučaj niko ništa ne misli, zbog čega sam i odlučio da napusatim tu partiju", istakao je Krunić.

Govoreći o situaciju u gradskoj upravi i njenom funkcionisanju Krunić je naglasio da postoji hiljadu jedan razlog da bude nezadovoljan, navodeći kao jedan prekomjerno zapošljavanje, uglavnom, kako kaže, po partijskoj pripadnosti.

"Ljudi nemaju više gdje da sjednu. Gradska uprava je puna `ko šibica`", istakao je Krunić i dodao da je nezadovoljan i finansijskim tokovima i stanjem koje je ocijenio katastrofalnim i koje se dramatično pogoršava iz dana u dan.

On je dodao da su kapitalna ulaganja bez kojih nema razvoja svedena na minimum, da se budžet pretvorio u tekuću potrošnju, a da se više od 50 odsto budžetskih prihoda izdvaja za lična primanja.

"To su neki od razloga zbog kojih nismo mogli dalje zajedno i morali smo da nešto preduzmemo", istakao je Krunić i dodao da u SNSD prelazi, jer vjeruje u promjene u Trebinju, kojim se može zaustaviti dalje propadanje i omogućiti razvoj grada.

On smatra da SNSD kao najjača politička partija, koja sa svojim političkim saveznicima može obezbijediti rast trebinjske privrede na zadovoljstvo svih građana.

Krunić nije isključio mogućnost da se pokrene pitanje i njegove odgovornosti, napominjući da je trenutno u gradskoj administraciji takvo stanje da se ne uvažavaju zapažanja i ignorišu preporuke.

Obrazlažući svoju odluku da pređe u trebinjski SNSD, Pramenko je istakao da je mišljenja da je njegov rad i smjenom vlasti prije dvije godine prepoznat kao stručan, jer nije bio politički angažovan, ali da ga je gradska uprava počela "zaobilaziti".

Pramenko, koji je i prije dolaska Vučurevića za gradonačelnika obavljao istu funkciju u gradskoj administraciji, kaže da nije mogao prije dvije godine ni pretpostaviti kakve će se stvari dešavati i da je mislio da promjene mogu rezulturati nečim dobrim.

"Nije se desilo ono što sam mislio da hoće. Naprotiv, budžet je trpio određene udare koji nisu predviđeni, tokove smo zatvarali po principu - kada se dogodi, promjena se zatvori", kaže Pramenko.

On dodaje da nije bilo prostora da se puno razmišlja i da se gledalo da se to provede u zakonskim okvirima.

Pramenko kaže da su u zadnje vrijeme neslaganja sa određenim kretanjima i način kako se pristupa izvršenju budžeta u suprotnosti sa onim što može da prihvati i kao čovjek i kao stručnjak.

"Zbog svega toga došlo je do određenih mimoilaženja sa rukovodstvom gradske uprave koja se brine o provođenju politike i strategije koja je usvojena vjerovatno u PDP-u ili koalicionim partnerima koji su vodili gradsku upravu", rekao je Pramenko.

On je napomenuo da je pokušao da ukaže na neke propuste, ali da nije naišao na razumijevanje rukovodstva, te da su u posljednje vrijeme izbjegavane njegove konsultacije, kao i rad na kolegijumu, do konačnog njegovog prekida.

"Nisam mogao zanemariti što su izbjegavali da me upoznaju o kretanjima novčanih tokova i sa izvršenjem budžeta zbog moguće odgovornosti koja bi mogla u narednom periodu da uslijedi, tako da sam se odlučio na ovaj čin", naveo Pramenko.

On dodaje da je pripremio ostavku na funkciju koju obavlja, te da mu nije poznato kako će reagovati gradonačelnik, odnosno da li će ga smijeniti.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović istakao je da je trebinjski SNSD ojačan dolaskom Krunića i Pramenka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije