BiH

Radojičić: Jedinstvom obezbijediti stabilnost za Srpsku

Radojičić: Jedinstvom obezbijediti stabilnost za Srpsku
Radojičić: Jedinstvom obezbijediti stabilnost za Srpsku

UGLJEVIK - Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Igor Radojičić poručio je večeras u Ugljeviku da je SNSD jedinstven tim koji može da obezbijedi političku stabilnost za Republiku Srpsku, kakvu je imala i u proteklih osam godina.

"Samo iz takve stabilnosti može da proistekne dalji ekonomski razvoj kakav je Srpskoj potreban", rekao je Radojičić.

On je istakao da je u Narodnoj skupštini Srpske potrebna jasna skupštinska većina, koju treba da vodi SNSD sa svojim partnerima.

"Ne vjerujemo u mogućnost da Republikom Srpskom upravlja vlada od 10 partija koliko ih trenutno ima, a niko tačno ni ne zna za tzv. Savez za promjene", rekao je Radojičić.

Radojičić je poručio Ugljevičanima da je 20 godina vladavine jedne partije na lokalnom nivou, kao što je to i u Loparama, loše, te da potrebno da naprave promjene.

Nosilac liste SNSD-a za parlament BiH iz Izborne jedinice jedan Nikola Špirić rekao je na centralnoj tribini SNSD-a u Ugljeviku da je jedinstvena poruka ove partije - pobjeda Republike Srpske na svim nivoima, i za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i za Parlamentarnu skupštinu BiH.

"Za predsjednika Srpske sigurni smo i jedinstveni u stavu da je Milorad Dodik pobjednik drugi put, a za člana Predsjedništva BiH ubijeđeni smo u pobjedu našeg kandidata Željke Cvijanović", rekao je Špirić i pozvao građane da glasaju za SNSD. On je dodao da od medija očekuje objektivno izvještavanje.

Nosilac liste SNSD-a za parlament BiH iz Izborne jedinice šest Miroslav Milovanović rekao je da građani Ugljevika ne smiju da dozvole da se na političku scenu Republike Srpske i BiH vrati politika koja je 2006. godine učestvovala u eroziji Republike.

Na večerašnjoj predizbornoj tribini u Ugljeviku predstavljen je kandidat ugljevičkog SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Svetozar Jovanović.

"Siguran sam da će građani prepoznati sve što smo u SNSD-u dosad uradili", rekao je Jovanović, ističući vjeru u pobjedu predsjedničkog kandidata koalicije SNSD-DNS-SP Milorada Dodika i kandidata za člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Tribini SNSD-a u Ugljeviku prethodila je predizborna tribina u Loparama kojoj su prisustvovali Radojičić i Špirić, a kao kandidati SNSD-a za Izbornu jedinicu šest za poslanike u skupštini Srpske predstavili su se Savo Cvjetinović i Nada Šakotić.

Cvjetinović očekuje pobjedu kandidata SNSD-a u Izbornoj jedinici šest. "U odnosu na 2010. godinu, u Loparama očekujem daleko bolji rezultat, jer je vrijeme da se nakon 20 godina ova opština, poslije permanentnog propadanja zbog politike SDS-a, uključi u tokove i na put kojim ide Republika Srpska zajedno sa SNSD-om", rekao je Cvjetinović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije