BiH

Realizovati sporazum sa SDA i DF

Realizovati sporazum sa SDA i DF
Realizovati sporazum sa SDA i DF

BANJALUKA - Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragan Čavić izjavio je da SDS, PDP i NDP ima jasan sporazum sa SDA i DF kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH, te dodaje da će se pridržavati tog sporazuma i raditi na njegovoj realizaciji.

"Na koji način će Dragan Čović /lider HDZ BiH/ i hoće li uspjeti u vlast BiH da involvira /lidera SNSD Milorada/ Dodika, veliki je znak pitanja. Ako se ne realizuje Čovićev plan, jedini mehanizam koji Čović ima jeste  da opstruiše rad parlamenta BiH kroz svoja tri delegata u Domu naroda. Isti takav mehanizam bi mogao da ima i SNSD", rekao je Čavić.

On je dodao da je utisak takav da se radi na formiranju vlasti na nivou entiteta, a onda opstruisati vlast na nivou BiH.

"HDZ BiH i SNSD su trenutno u Savjetu ministara i Savjet u tehničkom smislu može da funkcioniše koliko hoćete", rekao je Čavić na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Komentarišući istupanje Vojina Mitrovića iz NDP-a, Čavić je rekao da je Mitrović zloupotrebio listu NDP-a na osnovu koje je i osvojio mandat, jer ga sam ne bi osvojio.

"Optužio je kolege iz NDP u Bijeljini da od njih nije imao podršku. Kako je mogao biti poslanik ako nije imao podršku? Da smo htjeli, mogli smo da dogovorimo da Vojin Mitrović ni u jednoj varijanti ne bude narodni poslanik", istakao je Čavić.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP Krsto Jandrić rekao je da bi bilo moralno i pošteno da Mitrović stranci vrati mandat, jer je osvojio oko 1.800 glasova, a da je za taj mandat bilo potrebno minimalno 5.500 glasova. 

On je dodao da su Mitrović i poslanik Ilija Stevančević, koji je iz SDS-PUP-SRS prešao u samostalne poslanike, maksimalno zloupotrijebili jedan član Izbornog zakona koji se odnosi na to da je mandat izabranih predstavnika njihov.

"To apsolutno ne znači da su taj mandat i osvojili. Oni su samo dio tog mandata", zaključio je Jandrić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije