BiH

SDA: Puna podrška Zvizdiću

SDA: Puna podrška Zvizdiću
Foto: Ilustracija | SDA: Puna podrška Zvizdiću

DOBOJ - Sve članice parlamentarne većine u BiH treba da vrijeme do opštih izbora posvete rješavanju ključnih pitanja za građane BiH te da prestanu sa destabilizacijom parlamentarnih većina i otežavanjem rada vlada na svim nivoima vlasti, poručeno je sa sjednice Glavnog odbora SDA u Doboju.

"U više navrata je od strane diskutanata zatraženo da Glavni odbor pozove članice parlamentarne većine na svim nivoima da prestanu sa destabilizacijom parlamentarnih većina i otežavanjem rada vlada na svim nivoima, a da se u narednom periodu posvete pronalaženju rješenja dogovorima u institucijama BiH, u cilju da se predstojeći period do izbora na najbolji način iskoristi za rješavanje ključnih pitanja od interesa za sve građane u BiH", izjavio je Halid Genjac, predsjednik Glavnog odbora SDA.

On je dodao da je GO SDA na sedmoj redovnoj sjednici dao punu podršku radu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, na pitanje novinara da li je nakon što nije usvojen izvještaj o radu Savjeta ministara BiH izvršna vlast u tehničkom mandatu naveo da "na nekim nivoima (vlasti) sasvim dobro sarađuje".

"To je zaista heterogeno, valja raditi na tome da to prestane. Političari u BiH, s obzirom na naš jako kompleksan sistem jer četiri-pet nas mora da se dogovori, moraju se zaista ozbiljnije ponašati, odgovornije, manje politikantski, manje demagoški. Stabilizirati te vlade, pomoći im, ako treba i kritikovati ih, ali ne rušiti ih, ne zaustavljati projekte", rekao je Izetbegović.

On je pred početak sjednice GO SDA kazao da se ona ne održava slučajno baš u Doboju.

"Upravo zbog toga što je Doboj takva sredina, onaj dio Bosne koji liči na onu predratnu, gdje ljudi nanovo u skladu i u miru žive jedni sa drugima - Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Evo, mi to želimo podržati time što ćemo održati sjednicu Glavnog odbora baš tu", rekao je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije