BiH

SDA: Zakon o radu nema alternativu

SDA: Zakon o radu nema alternativu
SDA: Zakon o radu nema alternativu

SARAJEVO - Predsjedništvo SDA pozdravilo je sinoć usvajanje Reformske agende od Vijeća ministara BiH i entitetkih vlada.

-Nakon usvajanja Izjave Predsjedništva BiH o obnovljenom pristupu EU prema BiH ovo je sljedeći najbitniji korak na deblokadi evropskog puta naše zemlje - saopšteno je iz SDA.

Predsjedništvo SDA pozdravlja odlučnost Vlade FBiH da se bez ikakvih kalkulantskih poteza uhvati u koštac s osnovnim zadacima iz reformske agende. U tom kontekstu posmatra i najnoviji Prijedlog Zakona o radu.

- SDA snažno podržava predloženi Zakon o radu. Očekujemo da Zakon dobije podršku u Parlamentu FBiH i to najmanje od svih stranaka potpisnica Izjave Predsjedništva BiH. Pozivamo Sindikat da u preostalom vremenu do usvajanja Zakona vodi dijalog sa Vladom FBiH, odnosno da predloži eventualna poboljšanja i izmjene predloženog Zakona. Vjerujemo, ako se tako pristupi ovom ključnom reformskom Zakonu, da će biti moguće postići rezultat kojim će biti zadovoljni i Sinidikat i Vlada, te ispunjeni uvjeti koji se traže od BiH i zadovoljeni standardi EU. Bosni i Hercegovini je nužna ova reforma bez obzira na evropski put, jer je krajnje vrijeme da se na bolji način zaštite radnici u proizvodnom sektoru - navodi se u saopštenju.

SDA poziva opozicione stranke da ne budu opozicija reformskom putu, napretku i prosperitetu BiH, a time i opozicija interesima države i svih njenih građana.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije