BiH

SDP BiH zabrinut zbog blokade u radu vlasti

SARAJEVO - Predsjedništvo SDP-a BiH je danas na sjednici u Sarajevu izrazilo zabrinutost zbog izvjesne blokade u radu Vlade i Parlamenta Federacije BiH /FBiH/.

U saopštenju SDP-a se ističe da su od konstituisanja vlasti do danas održane samo dvije sjednice Vlade, a nijedna sjednica Parlamenta FBiH, što je u potpunosti neprihvatljivo.

"Nedopustiva je i činjenica da će u junu biti tačno godinu dana kako Parlament FBiH nije usvojio nijedan zakon, iako je više od 100 bilo upućeno u parlamentarnu proceduru. Krajnje je vrijeme da se parlamentarna većina uozbilji i prestane sa evidentnim blokadama izvršnih, a posebno zakonodavnih organa", naglašavaju iz SDP-a BiH.

S obzirom na trenutno stanje u BiH, Predsjedništvo SDP-a poziva Savjet ministara BiH da hitno i bez odlaganja izađe u javnost sa konkretnim planom reformi, na šta je obavezan, između ostalog, i izjavom o evropskom putu usvojenom u oba doma parlamenta BiH.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH donesena je odluka o raspisivanju izbora u opštinskim/gradskim i kantonalnim/regionalnim organizacijama ove stranke. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije