BiH

SDS zadovoljna rezultatom izbora

SDS zadovoljna rezultatom izbora
SDS zadovoljna rezultatom izbora

BANJALUKA - Aleksandra Pandurević, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, rekla je danas da je SDS zadovoljna rezultatima ostvarenim na izborima, jer su dobili blizu 50 odsto glasova više nego na prošlim izborima.

Na danas održanoj pres-konferenciji izrazila je zabrinutost zbog velikog broja nevažećih glasačkih listića od čak šest odsto, što dovodi u pitanje legitimnost izbora, a zbog čega će se tražiti i ekspertiza tih listića.

"Na nekim izbornim mjestima postoji nesaglasnost podataka koji su uneseni u zapisnik i podataka koje imaju posmatrači. Tu ćemo zatražiti ponovno brojanje ili čak ponavljanje izbora", rekla je Pandurevićeva, dodajući da je sve izvjesnije ponavljanje izbora na jednom biračkom mjestu u Milićima.

Ona je istakla da je SDS podnio tri krivične prijave zbog ozbiljnog narušavanja izbornog procesa, a jedna od njih je i protiv Ranka Lukića, koji je član Savjeta za razvoj SNSD-a, i koji je sa 20 nepoznatih lista u Pavićima onemogućavao biračima da glasaju.

Kada su u pitanju izborni rezultati za predsjednika RS, Pandurevićeva je rekla da je rezultat neizvjestan i da će tako ostati dok ne budu prebrojani svi glasovi.

"Ta razlika iz sata u sat se smanjuje u korist kandidata Ognjena Tadića. Očekujemo ipak pobjedu našeg kandidata", kazala je Pandurevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije