BiH

SIPA istražuje poslovanje sarajevske "Hidrogradnje"

SIPA istražuje poslovanje sarajevske "Hidrogradnje"
SIPA istražuje poslovanje sarajevske "Hidrogradnje"

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ušli su u četvrtak u prostorije "Hidrogradnje".

Građevinsko preduzeće "Hidrogradnja", nekada najveća građevinska firma na prostoru bivše Jugoslavije nalazi se pod stečajem, a radnici već godinama  pokušavaju da se izbore za ovo preduzeće, kao i za svoj status.

Redžep Tufekdžić, nekada predsjednk Sindikata radnika "Hidrogradnje", danas predsjednik Sindikata građevinara Kantona Sarajevo kazao "Nezavisnim" da su radnici zadovoljni što je konačno neko reagovao na njihove konstantne krivične prijave protiv  menadžmenta firme, kao i sadašnjeg stečajnog upravnika Zijada Fazlagića.

"Prijava je pokrenuta i išlo se preko svih Tužilaštava protiv većinskog vlasnika FBiH, članova Upravnog odbora i Nadzornog odbora u Hidrogradnji za organizovani kriminal i pljačku Hidrogradnja. Prijava je okvalifikovana kao punovažna i organi SIPA-e ne bi ušli u proces istrage da nemaju relevantne  dokaze", rekao je Tufekdžić.

Inače, "Hidrogradnja" ima akumulirani gubitak u iznosu od 100 miliona KM, a od toga 40 miliona KM su dugovanja po osnovu  plata i doprinosa radnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije