BiH

SIPA nabavila najsavremenije oružje

SIPA  nabavila najsavremenije oružje
SIPA nabavila najsavremenije oružje

ISTOČNO SARAJEVO - U okviru kontinuiranog procesa moderniziranja i jačanja materijalno-tehničkih kapaciteta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nabavljena je nova oprema za potrebe Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, koja će spremnost ove elitne jedinice podići na još veći nivo.

Opremu čini, između ostalog, najsavremenije oružje belgijskog i britanskog porijekla koje koriste najpoznatije specijalne jedinice u svijetu, i to puška „Scar-L CQC“ cal. 5.56x45 mm, automat „P90“, cal. 5.7x28 mm i snajperska puška „Accuracy International“ cal. 338 mm „Lapua Magnum“.

Nabavkom ovog savremenog naoružanja, po uzoru na najbolje svjetske prakse, direktor SIPA još jednom je pokazao opredijeljenost za jačanje sveukupnih kapaciteta Agencije, jer jedino uz profiliranje kadrova, kontinuiranu obuku i usavršavanje, te adekvatnu materijalno-tehničku opremljenost mogu se očekivati vrhunski rezultati i ispunjenje zakonske uloge SIPA-e kao vodeće policijske agencije u BiH u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala, saopšteno je iz SIPA.

Foto: SIPA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije