BiH

SNSD i SDS će tužiti BHT, FTV i Klix zbog protesta za JMB

SNSD i SDS će tužiti BHT, FTV i Klix zbog protesta za JMB
SNSD i SDS će tužiti BHT, FTV i Klix zbog protesta za JMB

BANJALUKA - Drago Kalabić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rekao je za portal eTrafika.net da će klubovi poslanika SNSD-a i SDS-a tužiti javne emitere BHT i FTV te portal Klix.ba za "huškanje naroda na srpske poslanike i onemogućavanje rada i kretanja poslanika u zgradi institucija BiH".

"Sigurno je da će uskoro biti pokrenute prijave protiv svih onih koji su onemogućavali rad institucija, slobodu kretanja i pokušavali predstaviti nas Srbe kao glavne krivce. Prvo ćemo sve podatke koje posjedujemo proslijediti Komisiji za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine, te ukoliko niko ne bude voljan da podnese odgovarajuće prijave, mi ćemo, tu mislim na klubove poslanika SNSD-a i SDS-a, morati u našoj režiji tužiti sve one koji su krvi za ono što je učinjeno", rekao je Kalabić za eTrafiku.

On je rekao da je već sakupljeno dovoljno argumenata da se tuže svi organizatori protesta za koje kaže da imaju podršku stranih agencija i ambasada.

"Svi oni koji neće da se procesuiraju ova krivična djela ustvari rade na legalizaciji nasilja. Sigurno je da kreatori ovih protesta ne misle odustati, a podršku imaju i u mnogim federalnim medijima, kao što su portal Klix.ba, koji nam je upućivao hiljadu mejlova i kreirao atmosferu linča, BHT koja je direktnim prenosima pozivala na izlazak naroda na ulice i FTV. Sada je već sigurno da ćemo za ovakav način izvještavanja ovih medija podnijeti prijavu" kazao je Kalabić.

I poslanica u PSBiH Dušanka Majkić potvrdila je za ovaj portal da će uskoro uslijediti tužbe protiv onih koji su organizovali i medijski podržavali proteste.

"Mi imamo sve snimljeno i potkrijepljeno dokazima, tako da će uskoro uslijediti i tužbe. Trenutno ne mogu da odajem o kojim osobama se radi, jer bih na taj način mogla da ugrozim istragu koja je pri kraju", navela je Majkić.

Odgovor portala Klix.ba

Redakcija portala Klix.ba rado će se odazvati pozivima nadležnih institucija kako bi dokazala kako je izvještavanje tokom protesta bilo objektivno, profesionalno i u skladu sa novinarskom etikom i standardima.

Poslanicima koji najavljuju tužbe poručujemo da nikakve prijetnje neće spriječiti izvještavanje o neradu i neefikasnosti državnih i bilo kojih drugih institucija koje su dovele BiH i njene građane u stanje elementarnog siromaštva i besperspektivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije