BiH

Šarović: Uskoro o mehanizamima koordinacije

Šarović: Uskoro o mehanizamima koordinacije
Šarović: Uskoro o mehanizamima koordinacije

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović najavio je danas u Sarajevu da bi već narednih sedmica trebalo da krene priprema izrade mehanizma koordinacije.

"Zna se koja je to sve procedura, koje sve institucije će u tome da učestvuju", rekao je Šarović novinarima nakon prve sjednice Savjeta ministara.

On je izrazio očekivanje da će biti postignut dogovor koji bi odblokirao ovaj proces kad je u pitanju evropski put BiH. 

Šarović je rekao da su na prvoj sjednici Savjeta ministara, kako je bilo i najavljeno, imenovani članovi Odbora za unutrašnju politiku i Odbora za ekonomiju Savjeta ministara.

"Razmatrana su i pitanja koja se odnose na imenovanje tri guvernera ispred BiH za tri ključne finansijske institucije: Svjetsku banku, Međunarodni monetarni fond /MMF/ i Evropsku banku za obnovu i razvoj /EBRD/", dodao je Šarović.

Prema njegovim riječima, guverner ispred BiH za Svjetsku banku je predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, a za druge dvije institucije njegovi zamjenici - za MMF ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i za EBRD on.

Šarović je dodao da poslije današnje sjednice na red dolaze i druga važna pitanja kao što je budžet institucija BiH, koji se priprema.

"Već smo krenuli u aktivnosti u vezi sa budžetom. Sad su prijedlozi budžeta u ministarstvima. Nakon toga ulazi, vjerovatno za nekoliko dana, u Savjet ministara, nakon toga ide prema Predsjedništvu. Mi smo već praktično krenuli u proceduru i vjerovatno će se naći na jednoj od prvih sjednica Savjeta ministara", rekao je Šarović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije