BiH

Sastanak predstavnika SDP, DF i SDA?

Sastanak predstavnika SDP, DF i SDA?
Sastanak predstavnika SDP, DF i SDA?

SARAJEVO - Rukovodstva Stranke demokratske akcije /SDA/, Demokratskog fronta /DF/ i Socijaldemokratske partije /SDP/ BiH trebalo bi danas ili u narednih nekoliko dana da održe sastanak na kome bi glavna tema bila - zastoj u formiranju vlasti u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Potpredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Saša Mitrović rekao je Srni da bi sastanak trebalo da bude održan danas ili u narednih nekoliko dana, te da će biti riječi i o kandidatu za potpredsjednika Federacije BiH. 

Mitrović je rekao da DF želi biti konstruktivan i pomoći u formiranju vlasti, ali da ne pristaje na "trgovinu".  

Delegat u Domu naroda federalnog Parlamenta Slaviša Mihajlović ranije je izjavio Srni da je SNSD blizu dogovora sa Liberalnom strankom i Narodnom strankom "Radom za boljitak" o pokretanju zajedničke inicijative za izbor potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda.  

U SDA nisu mogli da potvrde da li će sastanak biti održan s obzirom da je potpredsjednik ove strane Bakir Izetbegović, u funkciji člana Predsjedništva BiH, otputovao u Saudijsku Arabiju. 

Predsjedavajuća Doma naroda federalnog Parlamenta Lidija Bradara najavila je da će sjednica ovog doma biti održana do kraja sedmice. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije