BiH

Savjet ministara nije ispunio obaveze

Savjet ministara nije ispunio obaveze
Savjet ministara nije ispunio obaveze

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH zatražilo je danas od Savjeta ministara BiH i svih drugih nadležnih institucija u BiH da ubrzaju aktivnosti i ulože dodatne napore kako bi područja pogođena poplavama što prije bila obnovljena.

U saopštenju Predsjedništva navodi se da je potrebno da se ubrzaju procedure za usmjeravanje novca prikupljenog na međunarodnoj donatorskoj konferenciji te da se vodi računa o hitnim potrebama ugroženog stanovništva i nastaloj šteti.

"Vijeće ministara BiH nije u potpunosti realizovalo ranije zaključke Predsjedništva vezane za oporavak pogođenih područja te je zatraženo da se ti zaključci u potpunosti realizuju i da se o tome izvijesti Predsjedništvo BiH", saopšteno je iz Predsjedništva.

Kako bi se ubrzala obnova, odlučeno je i da Oružane snage BiH budu angažovane u Bratuncu, Čelincu, Žepču, Osmacima, Janji, Srebrenici i Kostajnici.

Takođe, Predsjedništvo je prihvatilo amandman na Ugovor o bespovratnim sredstvima između BiH i SAD, koji predviđa da 10 miliona dolara mora biti usmjereno za obnovu škola i vrtića.

Prihvaćen je i poziv za učešće na inauguraciji Redžepa Tajipa Erdoana, predsjednika Turske, u četvrtak, a ceremoniji će prisustvovati Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Delegaciju BiH na 69. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 22. septembra predvodiće Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH iz RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije