BiH

Sjećanje na "Koridor života"

Sjećanje na "Koridor života"
Sjećanje na "Koridor života"

DOBOJ - Na spomenik sa 445 imena poginulih srpskih boraca sa područja Krnjina danas su u mjestu Opsine kod Doboja položeni vijenci povodom 23 godina od početka operacije "Koridor života" i osnivanja Krnjinske lake pješadijske brigade Vojske Republike Srpske.

Ispred spomenika u Ristića Gaju vijence su položili predstavnici Boračke organizacije grada Doboj, opštinske Boračke organizacije iz Stanara, te regionalne Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila. 

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije grada Doboj Pero Tubić rekao je da su polaganjem vijenaca odali poštu stradalim saborcima i podsjetili na stradanje stanovnika krnjinskog kraja. 

On je naveo da ove tri organizacije, čiji su predstavnici položili vijence, nisu pozvane na centralnu manifestaciju zakazanu za danas u 12.30 časova. 

Tubić ističe nezadovoljstvo što je organizaciju obilježavanja 23 godine od početka operacije "Koridor života" i osnivanja Krnjinske lake pješadijske brigade od gradske Boračke preuzela Gradska uprava sa "njima podobnim organizacijama". 

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije opštine Stanari Miladinko Kovačević rekao je da su samoinicijativno došli da polože vijenac za oko 292 boraca sa područja Stanara, jer im organizator nije uručio poziv. 

"Neko pokušava privatizovati današnju aktivnost sebi u korist. Danas se šalje ružna poruka našem narodu, jer borci nisu poginuli ni za čije ideale već su dali živote za Republiku Srpsku", rekao je Kovačević. 

On je naveo da ni porodice poginulih zvanično i organizovano niko nije pozvao, čime im je nanesena velika uvreda. 

Predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila regije Doboj Dragomir Jović smatra da je organizator manifestacije zakazane za 12.30 časova poručio da predstavnici, koji okupljaju 99,9 odsto boračke populacije, da nisu poželjni. 

On je istakao da sve ovo nije dobro i da se javljaju raskoli koji nisu rezultat razmišljanja boraca. "Ne možemo dozvoliti da nas neko otrgne od ovakvih znamenja", poručio je Jović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije