BiH

Slijede nova ulaganja

Slijede nova ulaganja
Slijede nova ulaganja

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - U protekle četiri godine u Kneževo/Skender Vakuf uloženo je više od 15 miliona maraka, a u narednom periodu slijede nova ulaganja, poručeno je u ponedjeljak naveče sa predizborne tribine SNSD-a u ovom gradu, tokom koje je iskazana podrška Čedi Vukoviću, kandidatu te stranke za načelnika opštine.

Pred nekoliko hiljada građana, na skupu, kojem su prisustvovali Milorad Dodik i Nikola Špirić, predsjednik i potpredsjednik SNSD-a, te Aleksandar Džombić, premijer RS, i Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture, Vuković, koji je i aktuelni načelnik Kneževa/Skender Vakufa, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da ga je SNSD ponovo kandidovao za tu funkciju.

Prvi čovjek Kneževa/Skender Vakufa naveo je da su dosadašnja ulaganja tek prvo poluvrijeme, a dio posla će biti nastavljen u njegovom novom mandatu.

"Između ostalog, mi planiramo da završimo put prema Kotor Varošu, te rekonstrukciju saobraćajnice prema Karanovcu, ali i otvaranje privrednih potencijala kada su u pitanju drvna industrija, hidroenergija i turizam", rekao je Vuković, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kneževo/Skender Vakuf.

Podsjećajući da je na području te opštine, između ostalog, ulagano u puteve, vodovode, rasvjetu, vrtić, te izgradnju zgrade za porodice poginulih boraca i invalida, Vuković je rekao da mu je nova kandidatura "za načelnika najljepše opštine" i čast i obaveza, te da očekuje pobjedu.

"Podsjetiću da smo stabilizovali i opštinski budžet. Ponosan sam onim što je u teškoj situaciji urađeno u Kneževu i ne sumnjam da ću dobiti vašu podršku za nastavak započetog", zaključio je Vuković.

Dodik je rekao da je SNSD zaslužan za realizaciju brojnih projekata, kako u ovoj tako i u drugim opštinama RS.

"Ovdje je nekoliko hiljada ljudi došlo da posluša i podrži politiku SNSD-a, odnosno aktuelnog i budućeg načelnika", kazao je Dodik, dodajući da ta stranka garantuje stabilnost RS.

Ističući da u ovu opštinu dolazi sa obrazom, lider SNSD-a naglasio je da je zajedno sa opštinskom vlašću na području ove lokalne zajednice mnogo urađeno. Podvukao je da se ne bi smjelo dogoditi da na vlasti bude deset partija, koje bi se posvađale, pa bi drugi diktirali.

"Vi nemate izbora, treba glasati za Čedu i SNSD. Samo jaki možemo dalje. Vaše prisustvo u ovolikom broju govori o tome da je naša politika prepoznata. Danas u BiH ne može ništa proći dok ja ne kažem, RS je stabilna i ona se pita. Ponosan sam jer RS ima svoju policiju", kaže Dodik, kojem su, na tribini kod Osnovne škole "Dositej Obradović" u Kneževu/Skender Vakufu, prilazili brojni mališani te ostali simpatizeri, sa kojim je razgovarao.

Građanima su se, pored Vukovića, predstavili i kandidati SNSD-a za odbornike u Kneževu/Skender Vakufu, uključujući i nosioca liste Milenka Pađena, a sve ih je podržao i Špirić, rekavši da je neophodno da načelnik ima i parlamenratnu većinu.

"Večeras vas ovdje ima više nego tokom prošle tribine. Nemate potrebe da mijenjate, već da potvrdite mandat načelniku. Samo zajedno možemo biti jaki. Ovo je vrijeme krize, ali svaka kriza se lakše prebrodi kada smo skupa. Neprijatelji RS bi rado vidjeli oslabljen SNSD i Milorada Dodika, te zato ne dajte niko da vas laže, glasajte kako Mile kaže", poručio je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije