BiH

Špirić: Nijedno rješenje neće doći bez razgovora

Špirić: Nijedno rješenje neće doći bez razgovora
Foto: Fena | Špirić: Nijedno rješenje neće doći bez razgovora

SARAJEVO- Nikola Špirić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH rekao je tokom rasprave o tome da li će na prijedlog srpskog delegata Želimira Neškovića Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH biti uvršten na dnevni red sjednice - da se treba navići da se bez ultimatuma razgovara i o teškim temama.

Špirić je zatražio da se delegati izjasne da li će ovaj prijedlog zakona biti uvršten na dnevni red sjednice, a delegati će o samom sadržaju zakona moći da glasaju nakon što se izjasne o tome da li će tačka biti uvrštena u dnevni red.

"Govorim samo o poslovničkom pravu svakog delegata. Delegat je u pravu kada traži tačku dnevnog reda, a kakav će ko odnos imati prema tački dnevnog reda je njegovo delegatsko pravo", rekao je Špirić u raspravi.

On je istakao da neće Klub SNSD-a podrivati Ustav jer to nije namjera, nego je namjera da druga strana nauči da se mora razgovarati bez obzira koliko je tema teška.

"Nijedno rješenje neće doći bez razgovora. Ne ulazim u suštinu, nego govorim o pravu delegata. Poslovnik treba primjenjivati dok se ne izmijeni", rekao je Špirić, naglasivši da je Dom naroda taj koji arbitrira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije