BiH

Srpski povratnici traže podršku

Srpski povratnici traže podršku
Srpski povratnici traže podršku

BOSANSKO GRAHOVO - Srpski povratnici na području Bosanskog Grahova teško žive i oni traže ohrabrenje, podršku i pomoć da bi ostali i opstali na tim prostorima, rekao je juče Nikola Špirić, ministar finansija i trezora BiH, u Bosanskom Grahovu, koji je pristutvovao obilježavanju prazniku Sabora srpskih svetitelja - slavi Eparhije bihaćko-petrovačke.

Tim povodom je danas i Njegova svetost patrijarh srpski Irinej služio svetu arhijerejsku liturgiju u hramu svetih apostola Petra i Pavla u Bosanskom Grahovu

"Oni koji su nam podijelili prostor i kroz silu bili nepravedni, nisu uspjeli da podijele crkvu i Eparhiju bihaćko-petrovačku", rekao je Špirić.

Špirić je rekao da je srpski patrijarh poslao divne poruke okupljenom narodu - da ostanu na svome, te da će oni koji se bore za istinu i pravdu biti nagrađeni od Boga.

On je istakao da srpski narod u Bosanskom Grahovu, Glamoču i Drvaru kroz Srpsku pravoslavnu crkvu gleda na Banjaluku, Beograd i dijasporu, a da im pogled na Livno i Sarajevo samo obezbjeđuje tugu i muku, jer im 20 godina nisu željeli pomoći.

Špirić je pozvao međunarodnu zajednicu da posjeti Bosansko Grahovo i da se uvjeri da je to najrazrušenija opština u BiH tokom posljednjeg rata.

On je rekao da je Eparhija bihaćko-petrovačka prostorno velika i da je na skupu bilo mnogo naroda te napomenuo da se slava ove eparhije svake godine obilježava u drugom mjestu.

"Koliko bude više Srba dignute glave u Grahovu, Drvaru, Glamoču i tim mjestima, biće stabilnija i Republika Srpska", zaključio je Špirić.

 Svečanosti je prisustvovao i Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije