BiH

Stevanović: Pooštriti uslove za osnivanje privatnih fakulteta

Stevanović: Pooštriti uslove za osnivanje privatnih fakulteta
Stevanović: Pooštriti uslove za osnivanje privatnih fakulteta

ZVORNIK - Kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović smatra da privatni fakulteti proizvode kadrove sa malo znanja, zbog čega će DNS u narednom periodu u tom smislu mijenjati zakonodavstvo da se pooštre uslovi osnivanja tih fakulteta, kao i da bude stalna kontrola kvaliteta nastave.

Stevanovićeva je ocijenila da je veliki problem mladih obrazovanje i naglasila da bolonjski proces nije dao očekivane rezultate.

Ona je danas na konferenciji za novinare u Zvorniku rekla da su izbori za DNS polaganje računa pred građanima za ono što je urađeno i za ono što želi uraditi u narednom periodu.

Stevanovićeva je istakla da koalicija DNS, Stranka napredna Srpske i Srpska radikalna stranka, na ovim izborima očekuje 12 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva poslanika u parlamentu BiH.

"Takav izborni rezultat sigurno obezbjeđuje učešće u vlasti sa mnogo većim kapacitetom i konačno preuzimanje odgovornosti za stanje u Republici Srpskoj, kao i za sve ono za šta se zalažemo da poslije izbora i ostvarimo", rekla je Stevanovićeva.

Ističući da DNS ima program, kadrove i hrabrost da povlači poteze po formiranju vlasti, Stevanovićeva je naglasila da potezi, prije svega, treba da idu u pravcu poboljšanja stanja privrede i ekonomije, što je dobra osnova za poboljšanje stanja u drugim oblastima kao što su obrazovanje, zdravstvo i druge.

Kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slađana Ilić rekla je da u političkom programu za predstojeće izbore DNS naglašava značaj žena u svim sferama života i rada.

"DNS se zalaže za brojnije učešće žena u javnom i političkom životu. Što je najbitnije, DNS u praksi pokazuje akitivno učešće žena u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti", rekla je Ilićeva i podsjetila da su trenutno 4 žene poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dok je od dva ministra - jedna žena.

Na konferenciji za novinare govorili su i kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Kikić i predsjednik Aktiva mladih DNS-a Dejan Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije