BiH

Sve institucije dostavile dokumentaciju Anketnom odboru u vezi smrti Dragičevića

Sve institucije dostavile dokumentaciju Anketnom odboru u vezi smrti Dragičevića
Foto: N.N. | Sve institucije ostavile dokumentaciju Anketnom odboru u vezi smrti Dragičevića
N.N.

BANJALUKA - Sve institucije kojima je upućen zahtjev dostavile su određenu dokumentaciju Anketnom odboru formiranom Odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Banjalučanina Davida Dragičevića.

Anketni odbor je na konstitutivnoj sjednici, održanoj u utorak 15. maja, uputio zahtjeve glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željku Karanu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da Odboru do četvrtka, 17. maja 2018. godine do 10.00 časova dostave sve informacije i spoznaje koje imaju u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Prva radna sjednica Anketnog odbora biće održana u petak, 18. maja. Na tu sjednicu Anketni odbor pozvao je direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana (u 14.00 časova) i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darka Ilića (u 16.00 časova).

Podsjetimo, predsjednik Srpske dostavio je juče odgovor Anketnom odboru Narodne skupštine u kojem je naveo da je u slučaju smrti Davida Dragičevića riječ o primjeni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kao i procesnog krivičnog zakonodavstva (Zakona o krivičnom postupku) za čiju primjenu su zaduženi zakonom određeni organi kao i pravila po kojima su dužni da postupaju. Više čitajte ovdje.

Narodna skupština Republike Srpske formirala je na 26. posebnoj sjednici 10. maja 2018. Anketni odbor s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.  

Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović, zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 3

paste

Ivo kako mozes spavati, a svaki dan takve bljuvotine pisati..fuj ko sve ne hoda ovom zemljom...

Milan.2020

Eto, sad vam je dostavljeno sve, konačno opozicionari mogu da urade nešto konkretno u životu svom, a ne da stoje sa strane i oponašaju konje.

Ivo Ivano

Jadna li mu crna majka kad taj cirkus završi, pa tek onda krene prava tuga zbog smrti sina. Ne bih mu volio biti u koži, baš nimalo. Tako jadan, labilan i odvaljen. Mislim, da je David živ, da bi ih u svom gangsterskom hip-hop stilu sve na trgu poslao u PM. Možda bi, onako pijan i nafiksan kakav je znao biti, nekoga i iscipelario.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije