BiH

Sve institucije dostavile dokumentaciju Anketnom odboru u vezi smrti Dragičevića

Sve institucije dostavile dokumentaciju Anketnom odboru u vezi smrti Dragičevića
Foto: N.N. | Sve institucije ostavile dokumentaciju Anketnom odboru u vezi smrti Dragičevića
N.N.

BANJALUKA - Sve institucije kojima je upućen zahtjev dostavile su određenu dokumentaciju Anketnom odboru formiranom Odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Banjalučanina Davida Dragičevića.

Anketni odbor je na konstitutivnoj sjednici, održanoj u utorak 15. maja, uputio zahtjeve glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željku Karanu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da Odboru do četvrtka, 17. maja 2018. godine do 10.00 časova dostave sve informacije i spoznaje koje imaju u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Prva radna sjednica Anketnog odbora biće održana u petak, 18. maja. Na tu sjednicu Anketni odbor pozvao je direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana (u 14.00 časova) i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darka Ilića (u 16.00 časova).

Podsjetimo, predsjednik Srpske dostavio je juče odgovor Anketnom odboru Narodne skupštine u kojem je naveo da je u slučaju smrti Davida Dragičevića riječ o primjeni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kao i procesnog krivičnog zakonodavstva (Zakona o krivičnom postupku) za čiju primjenu su zaduženi zakonom određeni organi kao i pravila po kojima su dužni da postupaju. Više čitajte ovdje.

Narodna skupština Republike Srpske formirala je na 26. posebnoj sjednici 10. maja 2018. Anketni odbor s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.  

Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović, zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 3

paste

Ivo kako mozes spavati, a svaki dan takve bljuvotine pisati..fuj ko sve ne hoda ovom zemljom...

Milan.2020

Eto, sad vam je dostavljeno sve, konačno opozicionari mogu da urade nešto konkretno u životu svom, a ne da stoje sa strane i oponašaju konje.

Ivo Ivano

Jadna li mu crna majka kad taj cirkus završi, pa tek onda krene prava tuga zbog smrti sina. Ne bih mu volio biti u koži, baš nimalo. Tako jadan, labilan i odvaljen. Mislim, da je David živ, da bi ih u svom gangsterskom hip-hop stilu sve na trgu poslao u PM. Možda bi, onako pijan i nafiksan kakav je znao biti, nekoga i iscipelario.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije