BiH

Sve spremno za komemoraciju u Potočarima

Sve spremno za komemoraciju u Potočarima
Sve spremno za komemoraciju u Potočarima

SREBRENICA - Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 20 godišnjice zločina nad Bošnjacima u Srebrenici Ćamil Duraković rekao je danas da je sve spremno za komemoraciju i dženazu u Potočarima.

''Sve što je bilo do nas, učinili smo. Očekujemo više od 50.000 ljudi na dženazi i pozivamo građane da poštuju instrukcije Organizacionog odbora'', poručio je Duraković, nakon današnje sjednice Organizacionog odbora za obilježavanje 11.jula.

Duraković  je kazao da se očekuje obraćanje 15 zvaničnika.

On je rekao da je 85 inostranih delegacija najavilo prisustvo komemoraciji, koja će početi u 10.30 časova.

Obraćanje zvaničnika predviđeno je u bivšoj Fabrici akumulatora, koja je u sastavu Memorijalnog centra, dok će nakon 12.00 časova u sakralnom dijelu biti obavljen vjerski obred i ukop posmrtnih ostataka 136 identifikovanih  osoba.

Duraković ističe da su sigurnosne agencije obavijestile Odbor da su spremne i da će svi dati maksimum da sigurnost bude na najvišem nivou.

Predsjednik Pododbora za "Marš mira 2015" Hamdija Fejzić potvrdio je da "Marš mira 2015" kreće sutra iz Nezuka, a muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović je pozvao sve učesnike na dostojanstvo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije