BiH

Tadić: Povećati broj zaposlenih u MUP-u RS

 Tadić: Povećati broj zaposlenih u MUP-u RS
Tadić: Povećati broj zaposlenih u MUP-u RS

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske napravilo je tokom prethodne godine značajan iskorak u tehničkom i materijalnom smislu, ali je neophodno povećati broj zaposlenih i obebijediti 24-časovno prisustvo policije na terenu, izjavio je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srske Drago Tadić.

 Tadić je tokom rasprave o izvještaju o radu MUP-a za prethodnu godinu izrazio očekivanje da će Centar javne bezbjednosti Prijedor opravdati svoje formiranje.

Poslanik SDS-a Nenad Stevandić upozorio je na veliki broj neriješenih slučajeva najtežih krivičnih djela, među kojima su ubistvo Milana Vukelića, slučaj "Đurović" i pitanje zemljišta Poljoprivredne škole u Banjaluci.

Poslanik SNSD-a Nenad Kesić rekao je da je ova stranka spriječila prenos policijskih nadležnosti Srpske na nivo BiH, čime je sačuvala MUP od uništenja.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić postavio je pitanje zašto nisu rasvijetljena ubistva Bobana Blagojevića i Milana Vukelića.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Radislav Jovičić demantovao je navode o netransparentnosti i nepoštivanju Zakona o javnim nabavkama prilikom obezbjeđenja novih uniformi za pripadnike MUP-a, navodeći da su na tenderu učestvovala tri preduzeća iz Srpske i jedno iz Federacije BiH.

U Narodnoj skupštini u toku je redovna pauza do 17.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije