BiH

Talić od danas u DNS-u

Talić od danas u DNS-u
Foto: Ilustracija | Talić od danas u DNS-u

BANJALUKA - Da se priključim Demokratskom narodnom savezu odlučio sam jer u ovoj političkoj partiji dobro rade i ispunjavaju predizborna obećanja, rekao je Dragan Talić nakon današnjeg prelaska u ovu stranku.

Ističe da mu DNS odgovara i jer je uvijek spreman za dijalog koji će dovesti do rješenja.

Talić je u julu napustio opozicioni Narodni demokratski pokret, a od ponedjeljka sa novom članskom kartom obavljaće funkciju potpredsjednika Gradskog odbora DNS-a.

Prema njegovim riječima, u NDP-u svi kandidati na posljednjim lokalnim izborima potpisali su jedinstven ugovor koji je bio garant da će nakon izbora ostati članovi NDP-a.

"Samo troje od 36 ljudi koji su potpisali ugovore su ih ovjerili kod notara. Od tih troje nijedno nije prošlo na izborima i nakon izbora smo bacili te ugovore. Njih niko nije ukrao. Ja nisam ovjerio ugovor kod notara, a nije ni Vladimir Mirošljević", rekao je Talić.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik GO DNS-a, rekao je da je Talić odbornik kojeg bi poželjela svaka politička partija u Banjaluci i da su ga  kontaktirali mnogi i željeli da postane njihov član.

"Ali on se na kraju odlučio da postane član DNS-a", kazao je Čubrilović.

Dodao je da Talić u toku njihovih razgovora nije postavljao nikakve uslove i nije tražio nikakva radna mjesta ni pozicije.

Prema njegovim riječima, želi da zajedno rade, da doprinesu razvoju grada, te da rade na ukupnom boljitku života građana.

Čubrilović je rekao da su u toku aktivnosti po mjesnim odborima koje će biti završene u naredna dva mjeseca, kada će se aktivnije organizovati stranka s ciljem priprema za sljedeće parlamentarne izbore 2018. godine.

Sastanak sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, na kojem će biti utvrđeno šta DNS zadržava na nivou grada jer, kako je rekao Čubrilović, DNS je puno izgubio odlaskom Budimira Balabana sa mjesta predsjednika Skupštine, biće održan u ponedjeljak.

"Uvažavaćemo stavove gradonačelnika i nećemo biti kamen spoticanja. Mi ćemo tražiti, ali nećemo nikoga ucjenjivati ni za kakvu poziciju, to nije naš metod rada", kazao je Čubrilović.

Boran Bosančić, sekretar GO DNS-a, rekao je da će ova stranka u narednom periodu imati dva odbornika u Skupštini grada i dodao da je to značajan politički kapacitet, gdje će biti dio skupštinske većine i davati podršku gradonačelniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije