BiH

Tegeltija: Vlada će riješti problem otkupa stanova

Tegeltija: Vlada će riješti problem otkupa stanova
Tegeltija: Vlada će riješti problem otkupa stanova

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske donijeće odluku kojom će riješti problem građana koji su prilikom otkupa stanova u određenom vremenskom periodu kasnili sa plaćanjem rata, izjavio je ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija.

"Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske priprema odluku za Vladu Srpske koja će zatim donijeti odluku kojom će riješiti ovaj problem", rekao je Tegeltija u Narodnoj skupštini tokom poslaničkih pitanja i odgovora – "Aktuelni čas".

On je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske u vezi sa ovom problematikom ranije usvojila zaključak koji predviđa da se ovo pitanje riješi u korist građana, tako da mogu plaćati samo kamatu za zakasnjele rate.

Govoreći o projektu modernizacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Tegeltija je rekao da je u fazi takozvanog projekta "dva A", prvi put austrijska Vlada prihvatila varijantu da se dio sredstva njihovog kredita od 20 miliona evra koristi i za izgradnju građevinskih objekata, što do sada nije bio slučaj.

"Kada su u pitanju građevinski objekti, biće završeni Studentski dom i Bogoslovski fakultet u Foči", pojasnio je Tegeltija.

On je rekao da je drugi dio sredstava namijenjen za nabavku opreme za veliki broj fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Projekat "Modernizacija Univerziteta u Istočnom Sarajevu" obuhvata nabavku i isporuku nastavno-naučnih materijala, opreme i sredstava, kojima će znatno biti poboljšane materijalne i tehničke pretpostavke za osavremenjivanje i izvođenje svih nastavnih i naučnih sadržaja na Univerzitetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije