BiH

U zapadnim krajevima klizišta i izlivanje rijeka

U zapadnim krajevima klizišta i izlivanje rijeka
U zapadnim krajevima klizišta i izlivanje rijeka

BANJALUKA - Obilne padavine uzrokovale su probleme u zapadnom dijelu Republike Srpske gdje je u pojednim mjestima došlo do klizišta i izlivanja rijeka na putne pravce.

Obustavljen je saobraćaj u mjestu Tavija gdje je potkopan most na regionalnom putu Kostajnica - Karan. Most nije bezbjedan za prelazak, pa je saobraćaj preusmjeren okolnim pravcima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izlivanja rijeke Japre ne saobraća se regionalnim putem Blagaj - Japra - Vitasovci - Radomirovac, a alternativni pravac je preko Svodne.

U mjestu Saračica zbog klizišta je zatvorena jedna saobraćajna traka na regionalnom putu Banjaluka - Bronazani Majdan. Zatvorena je traka iz pravca Banjaluke, a mjesto klizišta označeno je privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na ostalim putnim pravcima u Republici Srpskoj jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, a zbog povećane opasnosti od odrona i klizišta vozačima se savjetuje da maksimalno oprezno voze.

Iz AMS vozačima skreću pažnju na smanjenu vidljivost po kotlinama, uz riječne tokove i preko planinskih prevoja. Na putevima putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim saobraćaja i obavezno je poštivanje saobraćajne signalizacije.

Otežano se saobraća na raskrsnici kod Opšte bolnice u Brčkom zbog izgradnje kružnog toka, koja će trajati do 10. oktobra.

Zbog izvođenja radova u okviru projekta vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, na dionici Karanovac - Crna Rijeka, i na regionalnom putu Karanovac - Mitrovići u terminu od od 7 do 19 časova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Usporeno se saobraća na putnim pravcima Caparde - Karakaj i Bratunac - Sikirići zbog radova na rekonstrukciji.

Na magistralnom putu Brod - Odžak zbog deminiranja terena na lokalitetu Šikare u mjestu Liješće dolazi do povremenih obustava saobraćaja do 7 do 15 časova.

U mjestu Zapeće u toku su radovi na regionalnom putu Prisika 2 - Vitovlje zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara. Predviđeno je da radovi traju do 26. septembra.

Jednom trakom saobraća se na putnim pravcima Sikirići - Fakovići - Skelani, Tišča - Caparde, Ljubovijski most - Drinjača, Bratunac - Fakovići, Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj - Lopare - Mačkovac - Piperi put je prohodan samo za putnička vozila, zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica.

I dalje se zbog odrona ne saobraća na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj. Do povremenih obustava saobraćaja dolaziće radnim danima i subotom od 7 do 17, a nedjeljom od 7 do 13 časova.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka 2 - Razboj preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra, dok je na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

U Federaciji BiH je zbog radova obavezno poštivanje saobraćajne signalizacije na putevima Srbljani - Bosanska Krupi, Tuzla - Šićki Brod, Sarajevo - Trnovo, Bosansko Grahovo - Livno i Rostovo - Novi Travnik.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije