BiH

Upućen dopis za osporavanje kandidature Ivanića

Upućen dopis za osporavanje kandidature Ivanića
Upućen dopis za osporavanje kandidature Ivanića

BANJALUKA - Potpredsjednik Srpske napredne stranke Saša Milovanović potvrdio je da su ova stranka i njen pravni tim danas uputili zvaničan dopis Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH u vezi sa osporavanjem kandidature lidera PDP-a Mladena Ivanića za funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH ispred Saveza za promjene.

Milovanović je izrazio nadu da će CIK reagovati na njihov dopis i da će kandidatura Ivanića biti osporena.

"I dalje radimo na prikupljanju dokaza o eventualnoj tužbi koju bi pokrenuli, ali ćemo sačekati da vidimo odgovor CIK-a", rekao je Milovanović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ponovio da je evidentno da je zloupotrebljen potpis predsjednika SNS-a hadži-Jovana Mitrovića i da su naprednjaci prevareni od partnera, te da će SNS sve uraditi da kandidatura Ivanića bude osporena.

Predsjednik SNS-a Laktaši Željko Perenčević istakao je da je u opštini Laktaši "vanredno stanje" nakon podnošenja ostavki načelnika ove opštine Milovana Topolovića i zamjenika načelnika Ognjena Vulina.

On je pozvao Topolovića da CIK-u dostavi svoju ostavku onako kako propisuje Izborni zakon da bi se moglo krenuti u proces izbora načelnika opštine.

"SNS želi da što prije budu izbori, da vanredni izbori za načelnika opštine budu prije opštih izbora", naglasio je Perenčević i dodao da u ovoj opštini tri mjeseca nije održana nijedna sjednica Skupštine opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije