BiH

Uskoro uvoz automobila starijih od sedam godina

Uskoro uvoz automobila starijih od sedam godina
Uskoro uvoz automobila starijih od sedam godina

SARAJEVO- Uvoz automobila starijih od sedam godina trebalo bi da počne za nekoliko dana, rekao je Srni pomoćnik ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Dragiša Mekić.

"Odluka o izmjeni i dopuni odluke o ograničenju uvoza putničkih automobila, teretnih vozila i automobilskih guma trebalo bi da se počne primjenjivati 1. januara. Ministarstvo je u stalnom kontaktu sa Savjetom ministara i, koliko smo upućeni, čeka se još samo da je predsjedavajući potpiše da bi mi mogli da obavijestimo Upravu za indirektno oporezivanje i krenemo u proces" - rekao je Mekić.

Mekić je dodao da to znači da se skida dosadašnje ograničenje od sedam godina i time se dozvoljava uvoz vozila koji zadovoljavaju minimalne tehničke zahtjeve, to jeste "evro tri".

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je odluku o izmjeni i dopuni odluke o ograničenju uvoza putničkih automobila, teretnih vozila i automobilskih guma.

 Ovom odlukom ukida se ograničenje uvoza vozila u pogledu godina starosti, što je obaveza BiH u smislu poštivanja odredaba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te pravila Svjetske trgovinske organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije