BiH

Utvrđen Prijedlog budžeta za 2015. godinu

Utvrđen Prijedlog budžeta za 2015. godinu
Utvrđen Prijedlog budžeta za 2015. godinu
Srna

BANJALUKA - Vlada RS utvrdila je danas na posebnoj sjednici Prijedlog budžeta za 2015. godinu u iznosu od 2,033 milijardi KM.Ministar finansija RS Zoran Tegeltija izjavio je da su budžetski prihodi planirani za 2015. veći za 48 miliona KM u odnosu na ovu godinu, a rashodi će istovremeno biti umanjeni za oko 70 miliona KM.

On je za Radio-televiziju Republike Srpske /RTRS/ rekao da je budžetski okvir za 2015. godinu manji za 130 miliona KM nego ovogodišnji rebalansirani budžet. 

"Procjenjujemo rast svih poreskih prihoda – od indirektnih poreza, poreza na dohodak, na imovinu i mnogih naknada. Jedino umanjenje prihoda koje očekujemo je od dividende, jer smo prošle godine naplatili akumuliranu dobit `Elektroprenosa` veću od 40 miliona KM", precizirao je Tegeltija. 

Ministar finansija je rekao da će se štedjeti na svim stavkama, a značajno na troškovima putovanja, smještaja i za prezentaciju, koji će ponegdje biti umanjeni za 50 odsto, a ponegdje i potpuno ukinuti.

Tegeltija je istakao da neće biti smanjenja dostignutih prava građana koji se finansiraju iz budžeta Republike Srpske, odnosno smanjenja plata, invalidnina, boračkog dodatka i slično. 

On je istakao da je najznačajnija pojedinačna ušteda smanjenje izdataka za otplatu duga u 2015. godini, koje iznosi oko 41 milion KM. 

Vlada Srpske danas je, osim Prijedloga budžeta za 2015. godinu, utvrdila i Prijedlog ekonomske politike za iduću godinu, a ova dva dokumenta sutra bi trebalo da budu upućena u parlamentarnu proceduru. /kraj/sđp 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije