BiH

Utvrđen redoslijed na glasačkom listiću

Utvrđen redoslijed na glasačkom listiću
Utvrđen redoslijed na glasačkom listiću

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je žrijebanjem utvrdila redoslijed kojim će se na glasačkom listiću na oktobarskim opštim izborima naći 50 političkih stranaka, te po 24 koalicije i nezavisna kandidata.

Prvi put otkako se u BiH vrši žrijebanje ovaj proces obavljen je juče elektronskim putem, a ne kao uoči ranijih izbora ručnim izvlačenjem kuglica u kojima su bili nazivi ovjerenih političkih subjekata.

Od aktuelnih parlamentarnih stranaka, glasači će pod rednim brojem 16 na listiću naći SNSD - Milorad Dodik, na 22. mjestu je HDZ BiH, SBB - Fahrudin Radončić je pod brojem 26, a Socijalistička partija nalazi se na 31. mjestu. SDP će biti pod brojem 46 na listiću, SDA na broju 49, DF - Željko Komšić na broju 50, SBiH dobila je redni broj 51, HDZ 1990 je na broju 76, SDS 82, a NS Radoma za boljitak na broju 92.

Među koalicijama pod brojem jedan izvučena je koalicija "Zajedno za promjene", "Domovina" je na broju šest, Savez za promjene u RS na glasačkom listiću bit će pod rednim brojem 10, koalicija DNS-a na 36. je mjestu, koalicija SDS - Penzioneri PUP i SRS na 43. mjestu, koalicija PDP - NDP na 64. poziciji, a koaliciji SNSD – DNS - SP žrijebom je pripalo 98. mjesto na listiću.

Nezavisnom kandidatu za člana Predsjedništva BiH Mustafi Ceriću pripalo je 38. mjesto, dok će takođe nezavisni kandidat Mirsad Kebo za istu funkciju na glasačkom listiću biti pod brojem 78.

Iz Centralne izborne komisije napomenuli su da je kompletan redoslijed dostupan na njihovoj veb stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije