BiH

Vehabije traže kuće u Krčmaricama

Vehabije traže kuće u Krčmaricama
Vehabije traže kuće u Krčmaricama

BANJALUKA - Mještani Krčmarica, banjalučkog vikend naselja, ostali su zaprepašteni nakon saznanja da se grupa vehabija nedavno raspitivala o cijenama nekretnina u ovom mjestu nadomak Banjaluke.

"Došli su u kombiju u kome su bila dvojica vehabija, dvije žene i nekoliko djece. Raspitivali su se za cijene napuštenih vikendica na Krčmaricama, ali i uopšte koliko se kreću cijene kuća", ispričala je "Nezavisnim" zabrinuta mještanka koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Dodala je kako vehabije prilikom upita o cijenama nekretnina nisu izlazile iz kombija, ali je, kako kaže, odmah znala o kome se radi zbog prepoznatljive brade.

"Ne znam šta im je bio cilj, ali da su unijeli određeni nemir među mještane, to je sigurno. Ovo je prvi put da su došli u ovo mjesto, sa kojeg se Banjaluka vidi kao na dlanu", ispričala je mještanka Krčmarica.

Mještani Krčmarica koje smo juče zatekli u ovom mjestu zabrinula je informacija o pojavi vehabija.

Ne znam šta im je cilj, ni koliko ih je, ali su unijeli nemir među mještane, to je sigurno, kazala mještanka

"Ništa ne treba da nas čudi. Na Krčmaricama postoji veliki broj napuštenih vikendica čiji su vlasnici trenutno u Švedskoj i drugim skandinavskim zemljama i ne dolaze više ovdje. Vehabije se polako približavaju Banjaluci, samo se nadam da to naša policija zna i da prati njihovo kretanja", dodao je mještanin koji je takođe zamolio da mu ne navodimo ime.

Predrag Ćeranić, stručnjak za bezbjednost, juče je izjavio da ovakve informacije u kojima se vehabije interesuju za kupovinu nekretnina nisu novost.

"Nedavno se pojavila informacija da se vehabije interesuju i za nekretnine na području laktaške opštine, tako da ova informacija vezana za Krčmarice i ne čudi", dodao je Ćeranić.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je o ovoj za sada operativnoj informaciji upoznata i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

"Čuli smo da se grupa vehabija, čiji identitet za sada nije poznat, pojavila u vikend naselju Krčmarice, kod Banjaluke, te da se interesovala za cijene nekretnina. Radi se o operativnoj informaciji koju treba ispitati", dodao je izvor "Nezavisnih" iz SIPA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije