BiH

Vidović: Miletićeva žrtva zavjere sudija i advokata

Vidović: Miletićeva žrtva zavjere sudija i advokata
Vidović: Miletićeva žrtva zavjere sudija i advokata

SARAJEVO - Medijski izvještaji u FBiH da je sudija Azra Miletić bila u Sudskom vijeću Apelacionog odjeljenja Suda BiH koje je pustilo Bojana Cvijana iz pritvora su čiste izmišljotine, saopštila je Vasvija Vidović, sarajevski advokat.

Ona smatra da se lažnim argumentima sugeriše da ima veze s krivičnim djelom koje se njoj stavlja na teret navodeći da se u slučaju sudije Miletić radi o advokatsko-sudijskoj zavjeri.

"Bojan Cvijan je pušten iz pritvora rješenjem prvostepenog vijeća Suda BiH od 16. jula 2013. godine, koje je postupalo po uputama Apelacionog vijeća Suda BiH u čijem sastavu nije bila sudija Miletić, već vrsne sudije Apelacionog odjeljenja Suda BiH Miloš Babić, Hilmo Vučinić i Mirza Jusufović. Odlukom Apelacionog vijeća u čijem sastavu je bila sudija Miletić iz pritvora su pušteni optuženi Muhamed Ramić, Ljubiša Lalović, Marko Krajišnik, Vladan Parađina i Dragan Jevtović, čiji branilac nisam ja", navela je ona.

Rekla je da je i u predmetu "Lijanović" Apelaciono vijeće Suda BiH, čiji je član, pored drugih, bila sudija Miletić, djelomično uvažilo žalbu odbrane i prema osumnjičenima ukinulo mjeru pritvora i odredilo im mjere zabrane. "Međutim, Ustavni sud BiH je, po apelaciji odbrane, u svojoj odluci broj AP-4309/14 od 18. decembra 2014. godine zaključio da nije uopšte bilo razloga za pritvor po dva osnova te da je pritvor prema osumnjičenima već od njegovog određivanja bio nezakonit, iz čega jasno proizilazi da je Ustavni sud BiH donio znatno blažu odluku za osumnjičene od vijeća u kojem je bila sudija Miletić", istakla je ona.

Demantovala je da je ona posredovala u zapošljavanju Ajle Bešlagić u "Avaz Roto Press" i da joj nije poznato da je i Miletićeva u tome učestvovala.

"Navodi da je Ajla Bešlagić kopirala dokumentaciju koju je dostavljala meni kao braniocu u predmetu 'Lutka' su najcrnja laž fabrikovana od tužioca Dubravka Čampare i njegovog saradnika. Taj navod disciplinske prijave nije ničim potkrijepljen niti dokazan, a u konačnici je i izostavljen iz prijave", navela je ona i negirala da ju je bilo ko iz obavještajne zajednice obavijestio o prisluškivanju Miletićeve. 

"Javnosti je poznato da ja u posljednje dvije godine otvoreno govorim o očiglednom uticaju političkih lobija i spregama političara i familijarnosti pojedinih tužilaca, kao i nepotizmu u pravosuđu, pa je više nego jasno da bi ti tužioci najradije vidjeli mene u zatvoru", zaključila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije