BiH

Vigemark podržao rad Tužilaštva BiH

Vigemark podržao rad Tužilaštva BiH
Vigemark podržao rad Tužilaštva BiH

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, tokom razgovora sa glavnim tužiocem BiH Goranom Salihovićem, podržao je aktivnosti pravosuđa za uspostavljanje vladavine prava i stvaranje boljeg i bezbjednijeg okruženja za život svih građana BiH, te iskazao podršku Tužilaštvu BiH.

Salihović je predstavio Vigemarku kapacitete Tužilaštva BiH i upoznao gosta o istoriji Tužilaštva BiH, uspostavljanju institucije i njenim nadležnostima, kao i ostvarenim rezultatima u proteklom periodu.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala, terorizma, kao i procesuiranju predmeta ratnih zločina, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Glavni tužilac je istakao da je Tužilaštvu BiH vrlo važna podrška međunarodne zajednice i institucija vlasti u BiH da bi postiglo što bolje rezultate u svom radu.

Salihović je ocijenio da je EU važan partner BiH, te zahvalio na podršci koju EU pruža pravosudnim institucijama i istakao opredjeljenje Tužilaštva BiH za saradnju na evropskom putu BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije