BiH

Višković: Pažnju usmjeriti ka privredi

Višković: Pažnju usmjeriti ka privredi
Višković: Pažnju usmjeriti ka privredi

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je u ekspozeu mandatara za sastav nove Vlade Srpske Željke Cvijanović prepoznata potreba da se pažnja usmjeri ka privredi.

"Realni sektor može da donese boljitak svim građanima u Srpskoj. Treba stimulisati privredne subjekte koji stvaraju dodatnu vrijednost", rekao je Višković u parlamentu Srpske, u objedinjenoj raspravi o ekspozeu i imenovanju Vlade Srpske.

On je naglasio da je potrebno sačiniti i registar parafiskalnih nameta, te da je ekspoze dobro napisan i da treba da bude pretočen u ekonomsku politiku za narednu godinu.

Šef Kluba poslanika PDP-a u parlamentu Srpske Branislav Borenović smatra da u ekspozeu nema konkretnih prijedloga za rješavanje teške situacije u Republici Srpskoj.

"Srpska je danas prezadužena i evidentan je pad zaposlenosti", napomenuo je Borenović, dodavši da je saglasan sa dijelom ekspozea koji se odnosi na usvajanje prostornog plana Republike Srpske i evropske integracije.

Mandatar za sastav Vlade Srpske Željka Cvijanović predstavila je danas ekspoze u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srppske biće nastavljena nakon završetka redovne pauze, u 17.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije