BiH

Vučić: Srbija će pomoći Bileći

Vučić: Srbija će pomoći Bileći
Foto: Ustupljena fotografija | Vučić: Srbija će pomoći Bileći

BILEĆA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

"Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada", naveo je Vučić.

On je dodao da su mu Bilećani, "hercegovački rječiti i otvoreni", govorili o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

"Srbija će pomoći i njima, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo. Neizmerno zahvalan na toplom dočeku i ogromnoj ljubavi koju su pokazali prema Srbiji", naveo je Vučić na "Instagramu".

Pola miliona evra pomoći

Republika Srbija doznačiće u narednih nekoliko dana 500.000 evra, kako bi Bileća na neki način izašla iz finansijskih problema, rekao je za RTRS načelnik ove opštine Veselin Vujović nakon održanog sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsjednikom Srbije Aleksandarom Vučićem i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

"Republika Srbija učestovaće i u finansiranju dogradnje vrtića, rekonstrukciji gradske biblioteke, kao i u pomoći u vodosnabdijevanju MZ Baljci", rekao je Vujović.

Istakao je da je posjeta dva predsjednika, predsjednika Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, istorijska za Bileću.

"Narod se osjeća sigurnije jer zna da je Srbija uz Srpsku", poručio je on.

Vujović je dodao da će opština Bileća sa ovih milion KM moći da izmiri dugove prema Poreskoj upravi i dobavljačima, te da isplati dio zaostalih plata korisnika lokalnog budžeta.

Dodik, Vučić i Višković jutros su u Bileći razogovarali sa Vujovićem.

Zvaničnike Republike Srpske i Srbije po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i djeca iz vrtića "Budućnost" obučena u narodne nošnje.

Dodik, Vučić i Višković danas će boraviti u Mostaru gdje će prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede.

Vučić od juče poslije podne boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije