BiH

Za povratak 190.000 KM

   Za povratak  190.000 KM
Za povratak 190.000 KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica za utrošak 190.000 KM za finansiranje povratka u Srpsku, Federaciju BiH /FBiH/ i rješavanje problema interno raseljenih.

Za povratak u Republiku Srpsku biće izdvojeno 80.000 KM, u FBiH 60.000 i za rješavanje problema interno raseljenih lica 50.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada je nakon prihvatanja informacije o zahtjevima za sufinansiranje projekata Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske dala saglasnost ovoj ustanovi da sufinansira projekte u iznosu od 430.000 KM.

Od ovog iznosa, 200.000 KM biće izdvojeno za projekat "Monitoring površinskih voda u 2014. godini", u realizaciji Javne ustanove "Vode Srpske", 50.000 KM za "Pelet", u realizaciji banjalučke "Akvane", 60.000 KM za uređenje dijela obale rijeke Save, u realizaciji opštine Gradiška, 70.000 za prikupljanje i uklanjanje otpada i naplavina iz rijeke Vrbas i jezera Bočac, u realizaciji "Eko-centra Bočac jezero", a 50.000 KM za formiranje reciklažnog centra "MEDIK-OTP - Zvornik". 

Vlada Srpske zadužila je Ministarstvo finansija da obezbijedi 40.000 KM za finansiranje Fudbalskog kluba "Borac" iz Banjaluke, a za realizaciju zaključka zaduženo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Usvojen je i izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske za prvih pola godine.

Donesena je uredba o službenoj policijskoj legitimaciji i policijskoj znački, kojom se propisuje oblik, izgled i sadržaj službene policijske legitimacije i policijske značke za policijske službenike u MUP-u Srpske, te nošenje i zamjena, rok važenja, kao i način vođenja evidencija o izdatim legitimacijama i značkama. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije