BiH

Zmijanac: Bosanskog "kralja" krunisati u Mileševi

Zmijanac:  Bosanskog "kralja"  krunisati u Mileševi
Zmijanac: Bosanskog "kralja" krunisati u Mileševi

BANJALUKA, TREBINJE - Na političkoj sceni BiH ima mnogo avanturista koji ne biraju način kako da skrenu pažnju na sebe, što SPP najoštrije osuđuje kao neodgovorno ponašanje, izjavio je danas Goran Zmijanac, kandidat te stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Kao jednog od takvih avanturista označio je bošnjačkog kandidata za člana Predsjedništva Mustafu Cerića, koji je rekao da se zalaže za stvaranje kraljevine BiH.

"Ja ga lično podržavam u tome uz napomenu da budući kralj te BiH koju on zamišlja bude krunisan gdje je posljednji bio krunisan 1377. godine, Tvrtko Kotromanić, a to je manastir Mileševa, gdje su svi srpski kraljevi bili krunisani", rekao je Zmijanac, napomenuvši da je ovo izjavio ironično.

Dodao je da se SPP zalaže za očuvanje dejtonskog uređenja BiH, koje je jedino garant mirne i prosperitetne BiH.

On je izrazio zabrinutost zbog činjenice da je Vlada SAD Nusreta Imamovića označila kao visokopozicioniranog teroristu za kojim traga, optuživši bezbjednosne agencije iz BiH da ništa ne rade na sprečavanju tih opasnih trendova.

"Te agencije u stvari služe samo za uhljebljenje partijskih kadrova, a vama je poznato da SPP kao vrhunski princip svoje politike ističe borbu protiv partokratije", rekao je Zmijanac, napomenuvši da su ti teroristi prijetnja za državu, entitete i sva tri naroda.

Osvrnuvši se na netom završene izbore u Laktašima, rekao je da ne vidi razliku između bilo kojeg od kandidata.

Zmijanac je danas obišao štand SPP-a na centralnom banjalučkom trgu i razgovarao s građanima.

SPP je u Trebinju predstavila rješenja u vezi s poboljšanjem ekonomskog stanja. Tripo Ćuk, predsjednik Gradskog odbora u Trebinju, je rekao da samo mladi i pametni kadrovi mogu osvježiti političku scenu, a samim tim donijeti i napredak RS.

"RS se nalazi pred najtežom prekretnicom u svom razvoju, od koje zavisi njen opstanak, zbog čega pozivam sve građane, a naročito mlade, da izađu na izbore i preuzmu odgovornost na sebe jer time kreiraju svoju budućnost", rekla je Aleksandra Asanović, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije