BiH

Zukorlić: Napad u Zvorniku nije slučajan

Zukorlić: Napad u Zvorniku nije slučajan
Zukorlić: Napad u Zvorniku nije slučajan

BEOGRAD - Muftija sandžački Muamer Zukorlić ocijenio je da napad na policijsku stanicu u Zvorniku nije slučajan i da je indikativno što je uslijedio samo nekoliko dana nakon što je premijer Srbije Aleksandar Vučić u Novom Pazaru izjavio da je spreman za sveopšti dijalog srpskog i bošnjačkog naroda.

On je naglasio da napad u Zvorniku ne može da koristi ni "BiH ni Bošnjacima", prenose beogradski mediji.

Muftija sandžački konstatovao je da je napad za svaku osudu i da predstavlja udar na ljudske živote, državne institucije i međunacionalne odnose.

On se nada da će ovaj put snage u bošnjačkom i srpskom narodu, koje vjeruju u zajedničku budućnost i dijalog, pobijediti one koji bi nasiljem održavali ambijent za očuvanje ličnih i uskopolitičkih interesa i privilegija. 

"Ubiti jednog nevinog čoveka je kao ubiti celo čovečanstvo", upozorio je muftija Zukorlić.

Muftija sandžački ističe da je svaki musliman obavezan da poštuje ovaj princip, kojim se izražava stav islama prema životu čovjeka. 

"Oni koji u ime islama nasilno prolivaju krv čine veliko zlo svima, a posebno muslimanima", poručio je Zukorlić. 

U terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je sinoć izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz Sapne, ubijen je policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre. 

Napadač je, uz poklič "Alahu ekber", oko 19.00 časova upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije