BiH

Zvizdić - Simsek: Turska snažno podržava BiH

Zvizdić - Simsek: Turska snažno podržava BiH
Zvizdić - Simsek: Turska snažno podržava BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, na marginama Sarajevo Business Foruma 2016 - Perspektive Kina + 16, razgovarao je sa zamjenikom premijera Turske Mehmetom Simsekom o nastavku saradnje između dviju zemalja u oblasti političkih i ekonomskih odnosa i mogućnostima za proširenje trgovinske razmjene između dvije države.

Simsek je čestitao Zvizdiću na izvanrednoj organizaciji Biznis foruma Kina +16 i  rekao da Republika Turska snažno podržava BiH i da pridaje poseban značaj  odnosima s BiH.

Istakao je da je Turska opredijeljena da i dalje kupuje meso od BiH i da postoji prostor i za proširenje vanjsko-trgovinske razmjene.

Zvizdić i zamjenik turskog premijera su razgovarali i o putu BiH ka Evropskoj uniji. Saglasili su se da približavanjem evropskoj porodici, BiH postaje značajan privredni prostor u regionalnim okvirima i da se time smanjuje rizik od investiranja u BiH.

Sastanku je prisustvovao zamjenik predsjedavajućeg VMBiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije