Društvo

Animirati strane donatore

SARAJEVO - Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić informisao je danas predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da su elementarne nepogode na području ove opštine pričinile štetu od tri miliona KM, te da opština radi na osposobljavanju infrastrukture, pri čemu je dobrodošla svaka dodatna pomoć.

Iz Predsjedništva Bih saopšteno je da je Ivanić danas posjetio i opštinu Lopare, gdje je sa načelnikom Radom Savićem obišao naselje Jablanica u kome je klizište uništilo puteve, mostove i kuće. 

Savić je izjavio da je veliki broj ljudi zbog klizišta ostao bez svojih domova i da se šteta procjenjuje na 15 miliona KM.

Ivanić je izrazio spremnost da animira strane donatore i kreditore da obezbijede pomoć u sanaciji šteta u opštinama Ugljevik i Lopare.

Ivanić je u Donjem Breziku u Brčkom prisustvovao proslavi krsne slave Eparhije zvorničko-tuzlanske Životvornog Istočnika. 

On je jutros prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji koju je služio NJegova svetost patrijarh srpski Irinej, a potom i prigodnom kulturno-umjetničkom programu.

Ivanić je rekao da prisustvo patrijarha Irineja u Brčko distriktu i proslava slave u hramu Hrista Spasitelja predstavlja lijepu i pozitivnu poruku ljubavi i otvorenosti koja jača identitet, duh i moral srpskog naroda kako na području Distrikta, tako i u cijeloj BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije